A történészek a régi császári évkönyveket tanulmányozva arra a következtetésre jutottak, hogy a kínai asztrológiát már az ie. 2697-ben ismerték és a Sárga császár nevéhez kötődik.
Ő ismertette meg a keletieket az asztrológiával abból a célból, hogy megtalálják az utat a boldogsághoz. A Sárga császár a halála előtt minden tudást lejegyzeteltetett, hogy fennmaradjon az utókor számára. A császár uralkodását követő időkben az uralkodók ezt a tudást azonban arra használták, hogy az asztrológus pontos előrejelzést adjon nekik arról, hogy mi fog velük történni. Tehát jóslásra kezdték el használni az asztrológiát, pedig nem arra való.

A kínai asztrológia segítségével elmondható például, hogy egy egyénnek milyen a személyisége, mivel érdemes foglalkoznia. Az nem látszik a horoszkópban, hogy pontosan melyik szakma való a számára. Az azonban látszik, hogy mik az erősségei. Például precizitás, jó kommunikációs képesség, jó szervezőkészség, az emberek inspirálása és még sorolhatnám. Ha a saját erősségeivel valaki tisztában van, akkor tudni fogja, hogy mely adottságaira tud alapozni. Ezen ismeretek birtokában a hivatását is könnyebben meg tudja találni.

A kínai asztrológia az önismeret mellett a különböző életterületeken (párkapcsolat, munka, hivatás, gyerek) megélt problémákra is megoldással szolgál.
Az elakadás feltárásához szükség van a kliens horoszkópjának megismerésére és a klienssel történő beszélgetésre is. A horoszkóp magában rejti az elakadás megoldását is.

A kínai asztrológiai elemzések ellentétben a nyugati asztrológiai elemzésekkel, nem bolygók és fényszögek alapján készülnek, hanem az univerzumban megtalálható 5 őselem (tűz, föld, fém, víz, fa) jin és jang polaritását veszik alapul, valamint azok egymáshoz való viszonyát az aktuális horoszkópon belül.

Depositphotos_6157448_xl-2015

Az elemzés során fontos szerep jut az állatszimbólumoknak és azok egymással való kapcsolatának is. Az állatszimbólumok planetáris irányokat jelölnek és magukban rejtik az őselemek különböző polaritásait.

Ezek a kínai asztrológiában használatos állatszimbólumok:

Amit a kínai asztrológiával kapcsolatban még mindenképpen érdemes tudni az az, hogy a születés pontos időpontjának ismerete nélkül is van lehetőség az elemzésre. Ebben az esetben lesznek olyan területek, amelyek rejtve maradnak előttünk, de még így is sok információ gyűjthető a képletből az egyén személyiségére, erősségeire és egyéb kérdésekre vonatkozóan. Egy személy horoszkópjáról a legteljesebb képet természetesen a pontos születési időpont ismeretében kaphatunk.

Aki nem tanulta a kínai asztrológiát, de már hallott róla, lehet, hogy tudja, hogy melyik állat évében született. Viszont nem biztos, hogy tisztában van azzal, hogy ez az információ csak elenyésző részét képezi egy személy horoszkópjának.

Itt egy jelentősen leegyszerűsített minta horoszkóprészlet látható. Zöld színnel jelöltem azt a részt, amely a laikus emberek számára esetleg már ismert információ helyét jelöli a horoszkópban. Már ezen az egyszerű ábrán is látható, hogy egy adott év állatszimbólumán kívül több más szimbólum is szerepel a horoszkópban, melyek mindegyike, valamint egymással való esetleges kapcsolatuk is sajátos jelentőséggel bír.

fuzet

Ha Te is olyan vagy, aki szeretné jobban megismerni önmagát és az erősségeit, hogy ezt a tudást élete számos területén felhasználhassa, és/vagy kérdésed van, amire szívesen kapnál választ a kínai asztrológia segítségével, akkor jelentkezz konzultációra! Előtte azonban tájékozódj a konzultáció menetéről!

Kapcsolat

                       E-mail
Tel:
                                      Facebook
+43/67764431835
Copyright © 2021 kinaiasztrologia.eu | All Rights Reserved